top of page

Hehkutukset

HEHKUTUKSET

Voimme suorittaa yksiköissämme kaikkia yleisimpiä hehkutuskäsittelyjä. Näistä yleisimmin suorittamiamme ovat normalisointi ja myöstöhehkutukset.

 

Tavoite

Hehkutusten tavoitteena on palauttaa käsiteltävien kappaleiden hyvät alkuperäiset ominaisuudet, jotka ovat heikentyneet edeltävien työvaiheiden aikana. Kasvanut raekoko voidaan hienontaa uudelleen normalisoinnilla. Muovauksen, koneistuksen tai hitsauksen seurauksena syntyneet jäännösjännitykset voidaan poistaa myöstöhehkutuksen avulla. Kylmämuovauksen seurauksena syntynyt muokkauslujittuminen voidaan poistaa rekristallisaatio hehkutuksella. Hitsauksen tai sähköisten pinnoitusmenetelmien aikana teräkseen kulkeutunut vety voidaan poistaa vedynpoistohehkutuksella.

 

Käyttökohteet

Hehkutukset suoritetaan joko ennen lopullista lämpökäsittelyä takaamaan hyvät edellytykset lopulliseen käsittelyyn tai ennen lopullista viimeistelytyöstöä.

 

 

Laitteistomme

Kauhavalla käytössämme on pystyretorttiuuni, jonka panostilan korkeus on 1400 mm ja halkaisija 850 mm. Uunin suurin panoskoko on 1000 kg ja maksimilämpötila 1050 ºC.

 

Pirkanmaalla käytössämme on uuni, jonka syvyys on 6000 mm, leveys 2000 mm ja korkeus 2000 mm. Maksimipanoskoko on 10 000 kg ja maksimikäsittelylämpötila 650 ºC.

 

 

bottom of page